ABD'deki Türkler sandık başına gidiyor

ABDdeki Türkler sandık başına gidiyor
expand
KAYNAKAA

ABD'de yaşayan Türk vatandaşları, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek halk oylaması için yarın sandık başına gidecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

ABD'de 1 Nisan Cumartesi günü başlayacak oy kullanma işlemleri, 9 Nisan Pazar günü sona erecek. ABD'de yaşayan vatandaşlar, ülke genelinde 7 farklı sandıkta oy kullanabilecek.

Vatandaşlar, Washington'daki büyükelçilikte, New York, Boston, Miami, Los Angeles, Chicago ve Houston başkonsolosluklarında oy kullanabilecek.

Yaklaşık 40 bin civarında seçmen New York çevresinde yaşıyor. ABD genelinde ise 100 bin civarında seçmen bulunuyor. Sandıklar da oy kullanma işlemleri saat 09.00'da başlayacak.

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın da cumartesi günü Washington DC'de kurulacak sandıkta oy kullanması bekleniyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow