ABD'den Musul ve PKK açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın Musul'un DEAŞ'dan temizlenmesi için düzenlenecek operasyona katılmasını desteklemediklerini açıkladı.
Irak Bölgesel Kürt Parlamentosu vekili: PKK Musul operasyonuna katılacak
ABD: 'Musul operasyonuna kimin katılacağına Irak karar verecek'
Erdoğan'dan Irak Başbakanı'na sert sözler
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, başkent Washington'da günlük basın toplantısı düzenledi. PKK'yı terör örgütü olarak değerlendirdiğini belirten Toner, PKK'nın Musul operasyonunda yer almasını desteklemediğini açıkladı. Toner, terör örgütü PKK ile Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki Kürt grupları birbirinden ayırdıkları tezini yineleyerek, YPG'nin DEAŞ'a karşı önemli bir güç olduğunu savundu. Toner, Irak hükümetinin PKK'yı Musul operasyonuna katmak istemesi ile ilgili bir soruya da "Bu varsayıma dayanan bir soru, onun için yanıtlamayacağım" karşılığını verdi.
Irak Bölgesel Kürt Parlamentosu Milletvekili Şeyh Semo, Irak merkezi hükümetinin Musul'u İŞİD'den kurtarma operasyonuna PKK'yı da dahil etmek istediğini öne sürmüştü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!