Afganistan'da eşi olmadan sokağa çıkan kadın öldürüldü

Afganistan'da Taliban yönetimi altındaki Sar-e-Pul eyaletinde kocası olmadan alışverişe giden kadın kafası kesilerek öldürüldü.
Afganistan'ın Taliban kontrolü altındaki Sar-e-Pul eyaletindeki Latti köyünde korkunç bir olay yaşandı. Afgan bir kadın, kocası olmadan şehir merkezinde alışverişe çıktığı için saldırıya uğradı. Genç kadın, bir grup Afgan vatandaşı tarafından saldırıya uğradıktan sonra kafası kesilerek öldürüldü. İl Valisi sözcüsü Zabiullah Amani, 30 yaşındaki kadının kocası olmadan şehre indiği için hedef alındığını söyledi. Kadının kocasının İran'da olduğu belirtildi.
Kadınların yalnız gezmesi yasak
Taliban, kendi yönetimindeki bölgelerde kadınların yalnız başlarına gezmesini yasaklamıştır. Kurallara göre, şehir merkezine inmek isteyen kadınlara yakın bir erkek akrabası veya eşi eşlik etmek zorunda. Ayrıca Taliban yönetimi, kadınların çalışma ve eğitim hakkını yasaklarken, burka giymeyi de zorunlu hale getirmiştir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!