Akdeniz'de bir mülteci faciası daha

Akdeniz’de Sicilya Kanalı olarak anılan bölgede alabora olan göçmen teknesinden 27 kişi sağ kurtarılırken, onlarca kişinin kayıp olduğu bildirildi.
Irak'ta bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Darbe Komisyonu'nda canlı yayın kavgası
'APP' plaka takmanın cezası 412 lira
Akdeniz’de göçmen geçişlerinin en sık görüldüğü güzergah olan Libya ile İtalya arasındaki Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgeden yeni kurtarmave trajedi haberleri gelmeye devam ediyor.
Sivil toplum kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün (MSF) İtalya şubesinin Twitter’dan yaptığı açıklamada, MSF’ye ait Akdeniz’de göçmenler için devriye görevini yürüten Argos gemisinin bugün batmakta olan bir göçmen teknesine yardım ettiği belirtildi.Kurtarma operasyonunda denizden 27 kişi sağ kurtarılırken, 7 kişinin cesedine ulaşıldı. Kurtulan görgü tanıklarının ifadelerine göre, içinde 130 kişi bulunan teknedeki 96 kişi kayıp.
Bu arada, İtalya İçişleri Bakanlığı önceki gün ülkeye Akdeniz üzerinden gelen sığınmacı sayısının yılbaşından bu yana 166 bin 686 olduğunu açıklamıştı.
Uluslararası kuruluşların raporlarına göre, 2016, Akdeniz’de rekor sayıda insanın hayatını kaybettiği yıl oldu. Sadece bu yıl şu ana kadar 4 bine yakın sığınmacı, Akdeniz’i geçmeye çalışırken, yaşamını yitirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…