Almanya Dışişleri Bakanı'ndan Ankara ve İstanbul açıklaması

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier Ankara Elçiliği'nin ve İstanbul Başkonsolosluğu'nun kapatılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Alman Bakan "Diplomatik temsilcilikler ciddi terör tehlikesi nedeniyle kapatıldı" dedi.
Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye'de artan terör ihtimali gerekçe gösterilerek Ankara ve İstanbul'daki diplomatik temsilciliklerin kapatılmasına ilişkin konuştu.
Almanya'dan flaş İstanbul ve Ankara kararı
Steinmeir, Berlin'de yaptığı açıklamada, "Dün akşam güvenlik birimlerimize Türkiye'deki Alman temsilciliklerine yönelik saldırı ihtimali konusunda somut ve ciddiye alınması gereken bilgiler ulaştı" dedi.
Almanya'nın başta Ankara Büyükelçiliği olmak üzere, İstanbul Başkonsolosluğu ve iki kentteki Alman okullarının kapatılması talimatını verdiğini kaydeden Steinmeier, "Gerekli bir önlemdi. Alman vatandaşlarının ve buralarda çalışanların korunması öncelikli bir konu" ifadelerini kullandı.
Alman kurumlarına yönelik güvenlik önlemlerinin arttırılacağını da vurgulayan Steinmeier, önümüzdeki günlerde seyahat uyarılarının takip edilmesini de istedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…