Esad'ın Moskova ziyaretinin ardından Erdoğan, Putin'le görüştü

Esadın Moskova ziyaretinin ardından Erdoğan, Putinle görüştü
expand

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Erdoğan'ın, Beşar Esad'ın Moskova'ya yaptığı ziyarete ilişkin bilgi aldığı ve Halep çevresine yönelik saldırıların yeni bir göç dalgasına yol açacağı endişelerini paylaştığı bildirildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in dün Moskova'ya
yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Putin'e Suriye'deki son gelişmeler hakkındaki endişelerini dile getirdi. Bu çerçevede,
Halep ve çevresini hedef alan saldırıların, yeni bir göç dalgasını beraberinde getirebileceğine ilişkin kaygılar da ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan PYD ve YPG'nin PKK bağlantılarına da dikkati çektiği görüşmede, Türkiye'nin DAEŞ de dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle
mücadeleye önem verdiğini vurguladı.

İki lider, G-20 vesilesiyle önümüzdeki ay bir araya geldiklerinde tüm konuları ayrıntılı biçimde görüşme konusunda da mutabık kaldı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow