FETÖ silah fabrikası almış

Fetullahçı Terör örgütü ile bağlantılı olduğu öne sürülen Güney Afrika-Türk İşadamları Derneği'nin üyesi Serhat Bayoğlu ile SATBA'nın eski başkanlığını yapan kardeşi Vuslat Bayoğlu’nun ülkedeki bir silah fabrikasını satın aldığı öne sürüldü.
Silah fabrikasının satışı Güney Afrika'da da önemli bir sorun haline geldi. Akşam gazetesini haberine göre eski Adalet Bakanı ve ülkedeki silah firmalarının kontrolünü sağlayan ‘Ulusal Konvansiyonel Silahlar Kontrol Komitesi – NCACC) Başkanı Jeff Radebe, FETÖ’cülerin silah firmasını satın aldıklarından haberleri olmadığını ve soruşturma başlatıldığını kaydetti.
Radebe, Pretoria şehrinde bulunan Milkor Zırhlı Araçlar firmasının ayrıca NCACC’ye kayıtlı olmadığını da açıkladı. Ulusal Yargılama Otoritesi Sözcüsü Luvuyo Mfaku firmanın müfettişler tarafından soruşturulmaya başlandığını açıkladı.
Savaş silahları üretiyor
Milkor silah fabrikasının üretim ağında silahlandırılabilir zırhlı araçlar, her türlü mühimmat, uzun namlulu otomatik silahlar, bomba atar, mayın hatta elektronik savaş sistemleri bile bulunuyor.
Avukat iddalara şaşırdı
Vuslat Bayoğlu’nun avukatı Emma Sadleir, iddialar karşısında şaşırdığını, FETÖ adında bir terör örgütünün adını hiç duymadığı açıklaması yaptı. Vuslat Bayoğlu Milkor’u kardeşinin satın aldığını söyledi. Çalışanlar şirketin yeni sahibi olarak Vuslat Bayoğlu’nun bir konuşma yaptığını belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altından Daha Değerli: Çin Getirdi, İngiltere'ye Gönderildi! Yarım Asır Sonra 'Bir İlk' Olma Özelliği Taşıyor...
Yeni Papa belli oldu: İsim tercihi ‘tesadüf değil’…
HABER... İşte yeni Papa! Tarihte bir ilk yaşandı
Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu! İlk 3'te iki Avrupa, bir Asya kenti...
Bill Gates, Elon Musk’ı “çocukları öldürmekle” suçladı! Vakıf 2045’te kapılarını kapatıyor: Tüm servetini bağışlayacak!