Irak Cumhurbaşkanı Masum'dan "Musul" tepkisi

Irak Cumhurbaşkanı Masumdan  Musul tepkisi
expand

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Türk askerinin IŞİD kontrolündeki Musul kenti yakınlarında konuşlandırılmasının "Uluslararası hukukun ve normların ihlali" olduğunu öne sürdü. Ankara'dan Hürriyet'e konuşan bir kaynak ise Bağdat yönetiminin tepkisine ilişkin değerlendirmesinde, "Irak'ta işler bir merkezi yönetim yok. Bunlar nafile çıkışlar" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Irak Parlamentosu Güvenlik Komisyonu Başkanı Musul'a gider Türk askerine işgalci dedi

İngiliz Reuters'ın haberine göre; internette yer alan açıklamasında Masum, Türkiye'ye askerleri geri çekme çağrısında bulunurken, Irak Dışişleri Bakanı'ndan ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını korumak için gerekli önlemleri almasını istedi.

Musul yakınlarındaki Başika bölgesine gönderilen Türk askerlerinin, IŞİD'le mücadele eden güçlere eğitim vereceği belirtilmişti.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk ordusunun izinsiz olarak Musul vilayetinde bulunması, Irak'ın eğemenliğinin ciddi bir şekilde ihlâl edilmesidir" açıklaması yapmıştı.
Irak Dışişleri de “Bağdat yönetimi ile koordineli olmadan bir askeri operasyon kesinlikle kabul edilemez” diyerek, Türkiye’nin Musul’a asker göndermesini kınadı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Türk askeri Musul'da nöbet değişiminde

Ankara: "Bunlar nafile çıkışlar"

Ankara’dan bir kaynak, Bağdat’ın tepkisi üzerine Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Irak’ta işler bir merkezi yönetim yok. Benzer tepkileri ABD’ye de göstermişlerdi. Bunlar nafile çıkışlar” dedi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow