Katar'dan Trump'a destek

Suriye'de Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a karşı çıkan muhalifleri destekleyen Katar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye içinde güvenli bölge önerisini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.
Türkiye ve Rusya'dan 'güvenli bölge' açıklaması
Nice saldırganının sapkın hayatı
Suriye'de Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a karşı çıkan muhalifleri destekleyen Katar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye içinde güvenli bölge kurulması yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.
Katar devlet ajansı QNA'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı enformasyon müdürü Ahmed el Rumaihi, bu konuda yazılı bir açıklama yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump dün, Suriye'deki savaştan kaçan mülteciler için Suriye içinde güvenli bölgeler kuracağını söylemişti.
Rumaihi, Trump'ın güvenli bölgeler konusunda dün yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek "sivillerin güvenliğini sağlamak için Suriye içinde sığınılacak güvenli bölgeler kurulmasının ve uçuşa yasak bölgeler oluşturulmasının önemini" vurguladı.
Yetkili aynı zamanda Cenevre'de yapılması planlanan barış görüşmeleri için gerekli koşulların sağlanması bakımından da etkili bir denetleme mekanizmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yeni Papa Türkiye'ye geliyor! Papa 14. Leo, İznik seyahati için hazırlıkta
"Macron trende uyuşturucu kullandı" iddiası Avrupa'yı karıştırmıştı: Fransa'dan "peçeteli" yalanlama geldi!
ABD ve Çin anlaştı, 90 günlük karar duyuruldu: Karşılıklı tarife indirimi geldi!
Dış basın FLAŞ koduyla duyurdu: PKK kendini feshettiğini duyurdu! "Erdoğan için büyük bir zafer"
HABER... Putin düğmeye bastı: KGB 2.0