Kremlin'den Erdoğan'ın ziyareti sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklama yapan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye konusunda Türkiye ve Rusya'nın yaklaşım farklılıklarının devam ettiğini belirterek, "Ancak şu anda iki tarafın da Suriye'deki durumun normalleşme çizgisinden uzaklaşarak daha da kötüye gittiği konusundaki endişeleri paylaştığını söyleyebiliriz" dedi.
Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinde, Suriye ve doğalgaz konularının gündeme geldiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesinin ardından, Rus basınına değerlendirmelerde bulunan Peskov, "(Suriye konusunda) görüş alış verişinde bulunuldu. Bu konuya yaklaşımlarımızdaki farklılıklar devam ediyor. Ancak şu anda iki tarafın da Suriye'deki durumun normalleşme çizgisinden uzaklaşarak daha da kötüye gittiği konusundaki endişeleri paylaştığını söyleyebiliriz" dedi.
Suriye Rus insansız hava araçlarıyla vurdu
Peskov, iki ülke arasındaki ticaret hacminin azalmasına rağmen, Rusya'nın Türkiye'nin ikinci ekonomik ortağı olmaya devam ettiğini belirterek, "Görüşmede doğalgaz konusu değerlendirildi. Gündemimiz oldukça yoğun. 1 Kasım seçimleri çalışmaları birazcık yavaşlatıyor" diye konuştu.
Görüşmede Türk akımı doğalgaz boru hattı konusunda bir anlaşmaya varılıp varılamadığı şeklindeki soruyu yanıtlayan Peskov, "Çalışmalar sürüyor. Ortak bir anlayış var. Bu oldukça zor ve kapsamlı bir çalışma. Her şey sırasıyla ilerliyor" ifadesini kullandı.
Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in yıl sonuna kadar Türkiye-Rusya Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı kapsamında tekrar bir araya geleceği bilgisini verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!