Londra saldırganında Mavi Marmara izi

Londra'da bu hafta Başbakanlık ofisinin yakınında bıçakla yakalanan zanlı Halid Ömer Ali'nin Mavi Marmara'daki eylemcilerden biri olduğu öne sürüldü.
Perşembe günü İngiltere'nin başkenti Londra'da paniğe neden olan saldırı girişiminin failinin, 2010’da İsrail’in baskınına maruz kalan Mavi Marmara gemisindeki eylemcilerden biri olduğu öne sürüldü. Reuters’a konuşan kaynaklar, 27 yaşındaki Halid Ömer Ali’nin baskın sırasında Mavi Marmara’da bulunduğunu iddia etti. Haber İsrail basınında da büyük yankı uyandırdı.
Kuzey Kore ve ABD'nin savaş güçleri
Ali’nin internette yayınlanmış görüntülerinde hem Mavi Marmara’da, hem de aylar sonra Libya’dan Gazze’ye yardım götürmesi engellenen bir diğer gemide bulunduğunu anlattığı belirtiliyor. Reuters’ın polis kaynakları, saldırganın Mavi Marmara’ya katılımıyla Londra’da düzenlediği saldırı girişimi arasında bir bağlantı bulunmadığının altını çizdi.
Ali, perşembe günü Londra’da Başbakan Theresa May’in ofisinin yakınında bıçakla yakalanmıştı. İngiliz polisinin Ali’yi takip ettiği, zanlının rutin kontrol sırasında yakalandığı belirtilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!