Merkel'den Türkiye kararı: Referandumu bekleyelim

Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakereleriyle ilgili konuşan Almanya Başbakanı Merkel, "Referandumu ve diğer şeyleri beklemeliyiz" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman gazetesine yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik süreciyle ilgili soruyu da yanıtladı.
Reuters'ın haberine göre Passauer Neue Presse'e konuşan Merkel, Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin durdurulup durdurulmamasına dair görüşü sorulduğunda, "Türkiye'deki referandumu ve diğer şeyleri beklemeliyiz" yanıtını verdi.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dün yaptığı açıklamada, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulması yönündeki çağrıları eleştirmitşi. Gabriel, Türkiye ile diyaloğun sürmesi gerektiğini söylemişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Vatikan'da papa seçimi başlıyor: En güçlü aday kim?
Pakistan sokaklarda, Hindistan tatbikatta: "Ateşle oynuyor"
Keşmir sorunu nedir? Hindistan ve Pakistan arasındaki en gerilimli fay hattı: 5 soru 5 yanıt...
Sindoor Operasyonu: Hindistan neden bu ismi seçti? İşte sebebi...
"Bu savaş Hindistan-Pakistan savaşı değil! Örtülü ABD-Çin savaşı"