Rusya Azez'i balistik füzelerle vurdu

Suriye'nin Lazkiye Limanı açıklarında demirli savaş gemilerinden atılan 8 füzenin, Halep'e bağlı Azez ilçesinde okul, hastane ve sivil yerleşim alanlarına düştüğü belirtildi. Saldırı sonrası aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 7 kişi öldü, 50'nin üzerinde sivil yaralandı.
Suriye'nin Lazkiye Limanı açıklarında demirli Rus savaş gemilerinden Halep'in Azez ilçesindeki sivil birimlerine yönelik 8 balistik füze attığı bildirildi.
AA muhabirinin Azez'deki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının bu sabah erken saatlerde Azez ilçesinde bir hastane, bir okul ve bazı yerleşim birimlerinin de aralarında bulunduğu sivil hedefleri misket bombalarıyla vurmasının ardından balistik füzelerle saldırdı.
Bir okulun ve hastanenin arkasına düşen füzelerin patlaması sırasında, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 7 kişinin öldüğünü belirten kaynaklar, 50'nin üzerinde sivilin de yaralandığını ifade etti.
Rus savaş uçaklarından atılan balistik füzelerden biri, Azez'in yaklaşık 1 kilometre batısında yer alan bir zeytin bahçesine düştü. Özgür Suriye Ordusuna mensup askerler tarafından bulunan füzenin patlamadığı anlaşıldı.
Balistik füzenin ateşleme sisteminin devreye girmeyerek teknik arıza sonucu patlamadığı kaydedildi. Rusya, bir süre önce de Azez'e balistik füzeyle saldırmış, füzelerden biri açık arazide patlamamış halde bulunmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?