Rusya'dan NATO'ya sert Karadağ yanıtı: "Misillemede bulunacağız"

Karadağ'ın NATO'ya davet edilmesine Rusya'dan sert tepki geldi. Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov NATO'nun bu hamlesine karşı misillemede bulunacaklarını açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, NATO'nun doğuya doğru genişlemesine karşı misillemede bulunacaklarını açıkladı.
NATO'dan Balkan hamlesi: Karadağ davet edildi
Peskov, gazetecilerle yaptığı açıklamada, Karadağ'ın NATO'ya davet edilmesini değerlendirdi.
NATO'nun askeri altyapısının sürekli doğuya doğru genişlediğini savunan Peskov, "Bu duruma karşı yanıt verilmemesi mümkün değil. Güvenliğimiz ve çıkarlarımız doğrultusunda misillemede bulunacağız" dedi.
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ikinci gününde, Karadağ ile üyelik müzakerelerine başlanması yönünde karar alınmıştı. Karadağ, aylar sürebilecek katılım sürecinin ardından ittifakın 29. üyesi olacak.
Arnavutluk ve Hırvatistan'ın 2009'da katılımının ardından NATO'nun Balkan ülkelerinden birine yaptığı bu ilk davete, Rusya karşı çıkıyordu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?