Sovyetler Birliği'nin son lideri Gorbaçov'dan Ankara ve Moskova'ya çağrı

1985-1991 tarihleri arasında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin lideri olan ve hayata geçirdiği reformlarla Sovyetlerin dağılmasında büyük pay sahibi olmakla eleştirilen Mihail Gorbaçov Türkiye-Rusya krizi ile ilgili açıklama yaptı. Gorbaçov, Ankara ve Moskova'ya diyalog çağrısında bulundu.
Sovyetler Birliği'nin son lideri Gorbaçov, Rus uçağının düşürülmesinden sonra yaşanan gerginliğin her iki ülke için de kayıp olduğunu belirterek, Ankara ve Moskova'ya uzlaşı sağlanması için diyalog çağrısında bulundu.
RIA Novosti'nin haberine göre, uçağın düşürülmesinin ardından her iki taraftan üst düzey yetkililerin olayı açığa kavuşturmak için bir araya gelmesini beklediğini ifade eden Mihail Gorbaçov, "Ne yazık ki böyle bir gelişme yaşandı. İlişkilerin son birkaç yıldaki durumuna gelinmek için çok şeyler yapıldı. Benim dönemimde de ilişkilerin geliştirilmesi için çok işler görüldü. Bizim ülkelerimizin kalkınmasına katkı sağlayan büyük ve geniş ilişkilerimiz var" dedi.
Rusya ve Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesinin sadece iki ülke için kayıp olmadığını, Avrupa işlerine de darbe vurduğunu belirten Gorbaçov, bu darbenin Ortadoğu'nun güvenliğini de etkileyeceğini savundu.
Gorbaçov, "Her bir şartta diyalog kurulmalıdır. Eğer ilk aşamada diyalog sağlanmasa bile her şeye rağmen ilişkileri düzeltmek için yollar aramak lazım" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın adımı sonrası akıllardaki soru: ABD, İran’ı vuracak mı? Abdulkadir Selvi yazdı
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak