Suriye'de 3 bölgede ateşkes

Suriyede 3 bölgede ateşkes
expand
KAYNAKAA

Suriye'de rejim adına görüşmeler yürüten İran heyeti ile muhalifler arasında 3 bölgede 6 ay sürecek ateşkes için anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Muhalif Ahraru'ş Şam Hareketi'nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim adına görüşen İran heyeti ile muhalifler arasında Şam'ın Zebedani ilçesi ile İdlib'in Kafarya ve Fua ilçelerinde 6 ay süreyle ateşkes yapılması için anlaşmaya varıldığını belirtti.

Obama, Putin'i IŞİD karşıtı koalisyona katılmaya davet edecek

Erdoğan'dan Suriye açıklaması: "Normalleşme için önce bir geçiş süreci olmalı"

ABD'den Rusya ile Suriye konusunda işbirliği mesajı

Yetkili, anlaşmaya göre, çoğunluğu Şii olan Fua ve Kafarya ilçelerinden aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu 10 bin sivilin rejimin kontrolündeki bir bölgeye çıkacağını, buna karşılık başkent Şam'ın Zebedani ilçesindeki silahlı muhaliflerin yanlarına sadece hafif silahlarını alarak İdlib kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeye gideceğini kaydetti.

Rejim, tutuklu bin erkek ile 500 kadını serbest bırakacak

Ateşkes süresince rejime ait savaş uçaklarının Fua, Kafarya, Binniş, Taftanaz, Maret Nasrin, Ram Hamadan ile Zaran beldeleri ve çevresine saldırmayacağını vurgulayan yetkili, anlaşma çerçevesinde rejimin tutuklu bin erkek ile 500 kadını serbest bırakacağını ifade etti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Anlaşmanın ilk adımlarının bu sabahtan itibaren uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow