Venezuela lideri Maduro "bıyığına" bahse girdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro selefi Hugo Chavez'in adını verdiği yoksul ailelere konut projesinde bıyığını ortaya koydu. Maduro, hükümet yıl sonuna kadar bir milyonuncu konutu yoksul bir aileye teslim etme hedefine ulaşamazsa kendini cezalandıracak. Devlet Başkanı'nın bıyığının kaderi İskan Bakanı'nın ellerinde.
Maduro, eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in adı verilen toplu konut projesi çerçevesinde 2 bin 520 apartman dairesinin yoksul ailelere teslimtörenine katıldı.
Chavez'in ardından 2013'te iktidara gelen Maduro, törende yaptığı konuşmada "31 Aralık tarihine kadar 1 milyonuncu daireyi teslim edemezsek kendimi cezalandırmak için bıyığımı keseceğim. Böylece herkes sözümüzü tutamadığımızı bilecek" ifadelerini kullandı.
İskan Bakanına elini çabuk tutma çağrısında bulunan Maduro, "Bıyığımın kaderi, senin ellerinde sayın İskan Bakanı" dedi.
Maduro, halkın kendilerine güvendiğini, başarısız olma lükslerinin olmadığını vurguladı.
Maduro'nun simsiyah bıyığı, yoksul halk tarafından bir zamanlar otobüs şoförlüğü yapan devlet başkanının işçi sınıfı kökeninin sembolü olarak kabul ediliyor.
Maduro'nın açıklamasının ardından devlet başkanının bıyıksız halini gösteren çizimler internette dolaşmaya başladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?