Yunanistan Varoufakis'in görevlerini azalttı

Yunanistan Varoufakisin görevlerini azalttı
expand

Yunanistan Başbakanı Aleksis çipras, geçen hafta riga'da yapılan 'Euro Bölgesi Maliye Bakanları Toplantıs'ında çıkan kavgadan sonra kabinesinin "süper star"ı Maliye Bakanı Varufakis'in yetkilerini kısıtladı. Yunanistan'ın AB ve IMF ile müzakereyi yürüten heyetin koordinatörlüğüne Maliye Bakan Yardımcısı Efklidis Tsakalatos'u getirdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Brüksel ve Atina'daki yeni heyette Varufakis'in yakın çalışma arkadaşları da devre dışı bırakıldı. 

Yunan Başbakanı, Varufakis'in yetkilerini kısıtlama kararını Almanya Başbakanı Angela Merkel'e bizzat telefon ederek duyurdu. 

Varufakis müzekere heyetinin "yetkilisi" olmaya devam etse de koordinasyonun elinden alınması Atina'da Yunan Maliye Bakanı için "sonun başlangıcı" olarak değerlendirildi. 

Riga'daki Eurogroup toplantısında çıkan kavgada Avrupalı maliye bakanları Varufakise "kumarbaz", "fırsatçı", "sorumsuz" ve "amatör" demişlerdi. 

Varufakis ise akşam yemeğine katılmamış, Twitter'dan ABD'nin eski başkanlarından Franklin Rusvelt'in "onları bana karşı duydukları kin birleştiriyor. Ben de bu kini memnuniyetle kabul ediyorum" sözlerini tekrarlamıştı.   

Çipras borcunu ödemeyen işadamını tutuklattı 

Putin'den Çipras'a "Türk gazı" önerisi

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow