hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En güçlü kadınlar New York'ta

    En güçlü kadınlar New Yorkta
    expand

    Bu yıl 7’nci kez New York’ta düzenlenecek "Dünya Kadınları Zirvesi"ne Türkiye damgasını vuracak. Zirveye Laura Bush, Christine Lagarde, Rula Ghani ve Meryl Streep gibi dünyanın en güçlü kadınları katılıyor. Türkiye’den ise Vuslat Doğan Sabancı, Selin Sayek Böke, İpek Bozkurt ve gazeteci Amberin Zaman zirvede yer alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'te yeralan habere göre dünyanın en etkili kadınlarını buluşturan New York’taki geleneksel ‘Dünya Kadınları Zirvesi’ bu yıl Türkiye’den önemli katılıma sahne oldu. Aydın Doğan Vakfı’nın da sponsorlar arasında olduğu ‘Dünya Kadınları Zirvesi’ (Women in The World Summit) kadın CEO’ları, siyasetçileri, sanatçıları, aktivistleri, edebiyatçıları ve yöneticileri, dünyanın en güçlü ve etkili kadınlarını, kadın haklarını tartışmak için biraraya getiriyor.

    6-8 Nisan arasında New York Lincoln Center’da gerçekleştirilen zirveye Türkiye’den Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Avukat İpek Bozkurt ve gazeteci Amberin Zaman katıldı.

    2.500 kişi kapasite

    Vuslat Doğan Sabancı, Dünya Kadınları Zirvesi’nin ‘The Woman I’m Here For’ (Kadınlar için burdayım) başlıklı açılış panelinde modacı Diane von  Furstenberg, Merck İdari Başkan Yardımcısı Julie Gerberding, Toyota USA Dijital, Medya Stratejisi ve Kurumsal Müdürü Lisa Materazzo, Hindistanlı haber sunucusu Barkha Dutt, Çin asıllı New Yorklu film yapımcısı, yönetmen Nanfu Wang ve Güney Sudanlı model ve tasarımcı Alek Wek ile birlikte yer aldı. Zirvenin açılış paneli Lincoln Center’in 2 bin 500 kişi kapasiteli David Koch salonunda gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yılki katılımcılar arasında ünlü oyuncu Meryl Streep ve eski ABD First Lady’si Laura Bush ve kızları Jenna ve Barbara başta olmak üzere çok sayıda ünlü ve önemli kadın bulunuyor. Bu isimlerden bazıları şöyle: “Afganistan First Lady’si Rula Ghani, IMF Başkanı Christine Lagarde, modacı Diane von Furstenberg, Cambridge Üniversitesi Profesörü Mary Beard OBE, aktör, yazar ve yapımcı Mindy Kaling, İranlı gazeteci Masih Alinejad, Pepsi CEO’su Indra Nooyi, Google teknoloji ekibi lideri Yoky Matsuoka, Somalili kadın asker Iman Elman ve Mastercard Başkan ve CEO’su Ajay Banga.”

    Aydın Doğan Vakfı sponsorlar arasında

    Dünya Kadınları Zirvesi’nin New York Times Gazetesi ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği bu yılki oturumların sponsorlarları arasına Aydın Doğan Vakfı’da katıldı. Diğer sponsorlar arasında Toyota, Merck, Flex, MasterCard, Microsoft, Rockefeller Vakfı, PepsiCo, Ford Vakfı ve Thomson Reuters yeralıyor.

    Trump'un korkulu rüyası Megyn Kelly

    Tüm dünyadan, akademisyenler, iş ve siyasetin ünlü isimleri ve Hollywood yıldızlarının katıldığı panelleri Barbara Walters, Charlie Rose, Christiane Amanpour, Oprah Winfrey gibi ünlü gazeteciler yönetiyor. FoxNews’de ‘Kelly File’ isimli haber programı sunan Megyn Kelly ise soruları cevaplayacak. Cumhuriyetçi Parti adaylarının TV tartışmasında Donald Trump ile atışması ABD’de çok konuşulan kadın haberci Megyn Kelly, kadının muhafazakar medyadaki sesi olarak nasıl güçlü bir ses haline geldiğini anlatacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En güçlü kadınlar New Yorkta

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow