hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın fiyatları hareketlendi

    Altın fiyatları hareketlendi
    expand
    KAYNAKAA

    Altının gram fiyatı yüzde 0,4 artışla 125 liranın üzerine yükselirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 206, Cumhuriyet altını 839 liradan satılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalarda azalan dolar talebine bağlı olarak dolar/TL'nin 3,09'un altına gerilemesine karşın ons fiyatındaki artışın etkisiyle 125 lirayı aşan altının gram fiyatı 125,6 liraya kadar yükseldi.

    TMSF o şirketleri satışa çıkardı

    Altının gram fiyatı, saat 11.20 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,4 primle 125,5 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 206, Cumhuriyet altını 839 liradan satılıyor.

    Altının ons fiyatı, dolar talebindeki azalışın etkisiyle son iki haftadır içinde bulunduğu dar bandın üst sınırı olan 1.265 dolara yükseldi. Dünkü kapanışa göre yüzde 0,5 yükselen ons altın şu dakikalarda 1.264 dolardan alıcı buluyor.

    Analistler, altının ons fiyatının son iki haftadır olduğu gibi bu seviyelerden tekrar düşüşe geçebileceğini ve 1.255 dolar seviyelerinde dengelenebileceğini belirterek, 1.265 dolar direncinin kırılması durumunda ise yükselişin ivme kazanabileceğini tahmin ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA Finans Analisti İslam Memiş haftaya sakin başlayan altın fiyatlarında düşüşlerin sınırlı kaldığını, bunun Musul operasyonunun yatırımcıları tedirgin etmesinden kaynaklanmış olabileceğini ifade ediyor.

    Altın fiyatlarında bu hafta yükselişler görülebileceğini kaydeden Memiş, "Teknik açıdan altının ons fiyatı tekrar 1.277 dolar seviyelerini test edebilir. Ancak jeopolitik risklerden kaynaklı bu yükselişlerin kalıcı olmayabileceğini düşünüyoruz" dedi.

    Memiş, yıl sonuna kadar altının ons fiyatındaki düşüş eğiliminin devam etmesini beklediğini dile getirerek, yurt içinde ise altının gram fiyatının dolar kuru gelişmelerine bağlı olarak 127 ve 128 lira seviyelerini test edebileceğini dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow