hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altının gramı 105 liranın altına geriledi

    Altının gramı 105 liranın altına geriledi
    expand
    KAYNAKAA

    Altının gram fiyatı, hafta başından beri devam eden düşüşünü sürdürerek 105 liranın altına geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni yıla sert yükselişle başlayan altın fiyatı, 108 liranın üzerini test etmesinin ardından bu hafta başından itibaren düşüşe geçti.

    Dün uluslararası piyasalarda dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle 107,49 liraya çıkan altının gram fiyatı, özellikle günün ikinci yarısındaki değer kaybı ile günü 106 lira seviyelerinde tamamlamıştı.

    Altının gram fiyatı, bugün altının onsu ve dolar kurundaki düşüşün etkisiyle 105 liranın altına geriledi ve şu dakikalarda 104,75 liradan işlem görüyor.

    Altının ons fiyatı da Asya piyasalarında düşüşünü 4'üncü işlem gününe taşıyarak 1.080 doların altına kadar geriledi ve şu dakikalarda 1.081 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.
    Dolar 3,02'nin altında
    Analistler, Çin Merkez Bankasının müdahalelerinin ardından, yuanın dolar karşısında son 5 gündür yükseliş eğilimine girdiğini, bunun da altının ons fiyatını baskıladığını kaydediyor.



    Altının gram fiyatında teknik olarak 107,5 lira direncinin güçlendiğini aktaran analistler, 104,75 desteğinin kırılması durumunda 103 lira seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

    Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 173,50 liradan, Cumhuriyet altını ise 706 liradan satılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow