hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsada "tek seans" dönemi başladı

    Borsada tek seans dönemi başladı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bugünden itibaren Borsa İstanbul'da tek seans uygulamasına geçiliyor. Öğlen 1 saat sürekli müzayede işlemlerine ara verilecek, bu arada da tek fiyattan emir toplama gerçekleştirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul, NASDAQ ile yaptığı işbirliği sonucunda hayata geçirdiği BISTECH projesi kapsamında, ilk fazda gerçekleştirilecek bazı uygulamalar ile ilgili olarak bir duyuru yayınlandı.

    Borsa İstanbul'dan yapılan duyuruya göre, daha önceki uygulamada söz konusu olan birinci seans sonu bülteni gibi bir kavram olmayacak. Baz fiyat ve fiyat marjları gün başında bir kez hesaplanacak ve tüm gün boyunca geçerli olacak.

    Öte yandan, fiyat marjı  seanslık %10 yerine, günlük %20 olarak uygulanacak.
    Borsa İstanbul 7 şirketi men etti!
    Borsa İstanbul, BISTECH projesinin devreye alınması ile birlikte; seansın açılış, gün ortası tek fiyat ve kapanış ve tüm tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge fiyatı hesaplanarak yayımlanacağını açıklarken, daha önce 1. Seans sonunda üretilen marj, işlem defteri, açık ve tüm emirler defteri dosyalarının artık oluşturulmayacağını ifade etti.

    Duyuruda, veri yayınının gün içinde kesintisiz devam edeceğini belirten Borsa İstanbul, gün ortasında 12.30 - 13.25 arasında tüm piyasa tek fiyat emir toplama aşamasında olacağından endeks ve fiyat değişiminin söz konusu olmayacağını açıkladı.

    BISTECH projesinin ilk fazının devreye alınmasıyla daha önceki uygulamada yapılan 2. Seans başındaki açılış bölümü olmayacak ve gün ortası tek fiyat uygulamasından sonra, seans saat 13.30'dan itibaren sürekli müzayede sistemiyle devam edecek.

    Öğlene kadar emir defterinde karşılanmadan kalan emirler öğle arası tek fiyat emir toplama esnasında değiştirilebilecek, iptal edilebilecek.

    Duyuruda, birincil piyasa işlemleri kapsamında gerçekleştirilen halka arzlarda  eşleştirmenin 12.10 yerine artık 12.40'ta yapılacağını belirten Borsa İstanbul, geçişin ilk fazı itibariyle bülten ve marj, işlem defteri, açık ve tüm emirler dosyaları gün sonunda saat 17.40'tan sonra oluşturulacağını da açıkladı.

    Borsa İstanbul BISTECH projesinin devreye alındığı ilk faz ile birlikte piyasa ile ilgili haber ve yorumlarda belirtilen uygulama değişikliklerinin göz önünde bulundurulmasının yararlı olacağını özellikle belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow