hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Darbe girişimi altın fiyatını etkilemedi

    Darbe girişimi altın fiyatını etkilemedi
    expand
    KAYNAKHasan Demirbaş / DHA

    Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, altındaki fiyat artışının nedeninin darbe girişimi olmadığını, dünyadaki altının ons fiyatının yükseldiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferda Erdem, altının yatırım için en güvenli liman olduğunu belirtti.

    Vatandaşların Türkiye'deki olaylardan altının fiyatının yükseldiğini düşündüğünü aktaran Erdem, "Ama bu kesinlikle yanlış, fiyat artışının darbe girişimiyle hiç alakası yok. Altın normal seyrinde gidiyor. Dünya piyasasında onsun yükselmesinden kaynaklı bir artış söz konusu" dedi.

    "Altına yatırım yapın"

    Altında spekülatif söylemler olduğunu dile getiren Ferda Erdem, kuyumcuların müşterilerinin küçük yatırımcılar olduğunu kaydetti.
    Diyarbakır şehitlerinin kimlikleri açıklandı
    Erdem, "Yatırımlarınızı altına yatırmaya devam edin. Altın istikrarlı bir şekilde kazandırmaya devam edecektir. Ancak kısa vadeli yatırım düşünmeyin. Çünkü dünyada çok ani iniş çıkışlar var. Dolayısıyla buna dikkat etmek lazım" dedi.

    "Bankaya değil kuyumcuya gidin"

    Ferda Erdem, bankalardan altın alımını pek önermediklerini belirterek, kuyumcu esnafının da yaşaması gerektiğini anlattı.

    "Bankacılar para işini biz de altın işimizi yapalım" diyen Erdem, vatandaşlar altınını geri istediğinde, bankaların ödemeyi altınla değil, o günkü değerden parayla yaptığını söyledi.

    Ons nedir?

    Genellikle gümüş, altın ve platin gibi kıymetli metallerin veya elmas, yakut gibi değerli taşların kütlelerinin ölçülmesi için kullanılan, Fransa'da 30.59 gr, İngiltere ve Amerika'da 28.349 gr ağırlığında bir ağırlık ölçüsü birimidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow