hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz için ipucunu verdi

    FED faiz için ipucunu verdi
    expand
    KAYNAKAA

    FED Başkanı Janet Yellen, ABD'de açıklanan verilerin istihdamda artışa ve enflasyonda yükselişe işaret etmesi halinde faizlerin "görece yakın" dönemde artırılabileceğini söylerek, faizlerin gelecek ay arıtrılabileceğine dair açık bir ipucu verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bank Asya ödemeleri ne zaman yapılacak? Genel Müdür açıkladı

    Yellen, Fed yetkililerinin bu ay yaptıkları toplantıda faiz artırımları için gereken koşulların olgunlaştığına kanaat getirdiğini ifade etti.

    Yellen, ABD'de başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Donald Trump'ın kazanmasından bu yana yaptığı ilk konuşmasında, "Yakın dönemde böyle bir artışı yapmak uygun olabilir" dedi.

    ABD Kongresi'nde siyasetçilere yapacağı açıklamalar için hazırlanan konuşma metnine göre Yellen, ABD ekonomisinin ılımlı büyüme patikasında ilerlediğini ve bu sayede tam istihdama yaklaşmanın ve enflasyonun Fed'in hedefi olan yüzde 2'ye yükselmesinin mümkün olduğunu belirtti.

    Mevcut faiz politikasının ekonomiyi büyütücü etkisinin olduğunu belirten Yellen, buna karşılık ekonominin büyüyecek "bir miktar daha alanı" bulunduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in enflasyondaki yükselişe tepki vermekte gecikme ihtimalini çok düşük gördüğünü belirten Yellen, bu nedenle politika faizinin kademeli olarak artırılmasının yeterli olduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow