hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus milyarderleri artık Türk jetleri taşıyacak

    Rus milyarderleri artık Türk jetleri taşıyacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Suudi prenslerden, Katarlı iş adamlarına kadar pek çok VIP yolcuya hizmet veren Türk havacılık şirketi Plures Air, şimdi de Rus milyarderleri taşımaya hazırlanıyor. Ayrıca Libya'da savaşın yoğunlaştığı dönemde Dışişleri Bakanlığı ile birlikte kurtarma operasyonlarını da gerçekleştiren Plures Air bu ülkenin adeta resmi havayolu şirketi haline geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Plures Air Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Gökan, Türk özel havacılığını tercih eden zengin Araplar'a, bu yaz konforuna düşkün Ruslar'ın da ekleneceğini söyledi.

    2017'nin ilk sinyallerinin iyi olduğunu belirten Gökan,"Ortadoğu ve Körfez'in yanı sıra tarifeli uçak seferlerinin olmadığı Libya hükümetinin resmi havayoluyuz. Bu yaz Rus zenginleri de Türkiye'ye taşımak için hazırız" dedi.

    Rus milyarderin dünyanın en büyüğü olan yatına el konuldu

    Plures Air Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Gökan, 2016 yılında tatilini Türkiye'de geçiren Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika'dan gelen zengin Arap turistlerin Türk özel havacılığını tercih ettiklerini söyledi. Gökan,"Ekonominin canlı günlerinde İstanbul'da ofis açan bazı büyük Batılı operatörler, ülkelerine geri döndüler. Yerli özel havacılık şirketleri ise zorlu dönemde öz veriyle çalışıp ekonomiye ve turizme katkı sağlayacak pek çok Arap turisti, İstanbul'a taşıdılar. Yerli özel havacılığın direnci Türkiye ekonomisine katkı sağladı" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus milyarderin ofislerinde arama

    Libya'nın resmi havayolu

    Özellikle Libya ya da Irak gibi tarifeli seferlerin olmadığı ülkelerden İstanbul'u tercih eden pek çok zengin Arap'ın Plures Air'i tercih ettiğini aktaran Gökan, "Libya'da hükümetler değişse bile Plures Air tercih ediliyor. Dünyada Libya'ya uçabilen sayılı hava yollarından biriyiz. Libyalılar'ı bu kötü günlerinde yalnız bırakmadan, tüm olumsuz koşullara rağmen, onların taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle Libya'nın resmi havayolu durumundayız. Libyalılar, sadece Türkiye değil Avrupa'nın başka yerlerine yaptıkları uçuşlarda da hizmeti bizden almak istiyor. Libya'da savaşın yoğunlaştığı dönemde Türk Dışişleri ile birlikte kurtarma operasyonlarını gerçekleştirdik ve bu güven, vefa sayesinde Libya'da özel havacılıkta bir numara olmayı başardık. Bu örnekten hareketle 3. Havalimanı'nın açılması ve Atatürk Havalimanı'nın özel havacılığa bırakılmasıyla Türk özel havacılığın ağırlığını koyduğu lokasyonlar artırılabilir" şeklinde konuştu.

    Rus milyarder Muğla'da halk plajında

    Özel havacılıkta dünyayla rekabet ediyoruz

    Gökan şöyle devam etti: "Seyahatlerinde kalabalık ailesinin konforuna düşkün Suudi prenslerden, Katarlı iş adamlarına; tarifeli seferlerin yapılamadığı Libya gibi Kuzey Afrika ülkelerinden bazı Rus milyarderlere kadar pek çok özel turisti ve iş adamını bugüne kadar özel jetlerle taşıdık. Özel jet kiralamalarında uçuş izinleri dahil pek çok prosedürü kendi bünyemizde çözdüğümüz için Batılı büyük operatörlerle rekabet etme gücü buluyoruz. Türkiye merkezli olmayan da pek çok uçuş gerçekleştiriyoruz. Örnek olarak geçen hafta Suudi bir yetkilinin Riyad'dan Pekin'e uçuşunu gerçekleştirdik. Tripoli hükümet yetkililerini, Tripoli'den İsviçre gibi destinasyonlara taşıyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus işadamı Bodrum'da beş yıldızlı otelin plajını kapattı

    Bu yaz zengin Ruslar'ı taşımayı hedefliyor

    2017'de Rusya hattının açılmasıyla Türkiye'ye 3.5 milyon Rus turistin beklendiğini belirten Gökan, şunları ekledi: "Rusya'dan gelen turistlerin arasında çok zengin Ruslar da bulunuyor. 2017'nin ilk çeyreğinde olumlu sinyaller gelmeye başladı. Rus iş adamları uçuş izinleri ve ulaşım organizasyonuyla uğraşmadan tatillerini geçirecekleri bölgeye transferlerinin konforlu şekilde yapılmasını istiyor. Bu konuda pek çok özel konuğumuzun referansına sahip olan Plures Air, bu yaz yine çok önemli uçuşlar gerçekleştirecek. Sunduğumuz kaliteli lüks konforlu hizmet bu kişilerin başka destinasyonları düşünmeden gönül rahatlığıyla "Türkiye" demelerini sağlıyor. Tecrübemiz sayesinde uçuş izinleri gibi prosedürlerde konuklarımız hiçbir zaman sorun yaşamıyor. Bu sayede memnun olunan her uçuş gelecek başka uçuşlara referans oluyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus milyarderleri artık Türk jetleri taşıyacak

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow