hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boeing'in geliri 22.6 milyar dolara yükseldi

    Boeingin geliri 22.6 milyar dolara yükseldi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Boeing, yüzde 2 artış gösteren ilk çeyrek gelirini 22.6 milyar dolar olarak açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hisse başı esas faaliyet kazancı, 156 milyon dolar tutarındaki vergi sonrası kesintiye rağmen 1.74 dolar olarak gerçekleşti.

    Hisse başı kazançları 1,83 dolar oldu.

    Şirketin yıllık bazdaki beklentileri, özellikle gelişen performans sayesinde teyit edildi.

    "Performans trendlerimizden memnunuz"

    Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Dennis Muilenburg, konuyla ilgili şunları söyledi:

    "Yıllara sâri olarak artan askeri hava taşıtı teslimatları ve ana üretim programlarında süregelen güçlü faaliyet performansı, ilk çeyrekte Boeing'in gelir artışına ve güçlü nakit akışına ulaşmasını sağlamıştır.

    Bu performans sayesinde, yeni ürün gelişimine ve insan kaynağımıza yaptığımız yatırımlar devam etti ve hisse geri alımları ve kâr payı ödemeleriyle hissedarlarımıza önemli nakit girdisi sağlandı.
    "Enflasyonda düşük tek haneyi hedefliyoruz"
    Genel olarak performans trendlerimizden memnunuz ve bu yıl için öngörümüz pozitif olmaya devam ediyor. Tanker programımızda, müşterimize olan taahhütlerimizi yerine getirmek, ilk üretim uçağını zamanında teslim etmek ve programın tam üretime dönüşümünü sağlamak için gerekli yatırımları yapmaktayız.

    "İkinci yüzyılımıza girerken..."

    Ekiplerimiz, geniş ve çeşitli rezervlerimizden kaynaklanan üretim artışı, şirket genelindeki kalite, güvenlik ve üretkenlik iyileştirmeleri ne yönelik hızlanan gelişim, kârlı büyüme sayesinde hissedarlarımıza daha büyük kazanım sağlanması ve ikinci yüzyılımıza girerken geleceğe yatırım yapılması gibi yükümlülüklerimizi yerine getirmeye yoğun bir şekilde odaklanmış durumdalar.

    Bu çeyrekte faaliyet nakit akışı; ticari uçak üretim oranları, güçlü faaliyet performansı ve gelir ve masrafların iyi zamanlamasını yansıtacak şekilde 1.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek boyunca şirket, 28.6 milyon hissenin geri alımını 3,5 milyar dolar karşılığında gerçekleştirmiş olup, mevcut geri alım yetkilendirmesi kapsamında kalan 10.5 milyar dolarlık bölümün de önümüzdeki yaklaşık iki yıl içinde tamamlanması beklenmektedir.

    Şirket, bu çeyrekte aynı zamanda 0.7 milyar dolar değerinde kar payı ödemesi yaptı. Bu rakam, hisse başı kar payında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 20'lik bir artışı yansıtıyor.

    Menkul kıymetlerdeki nakit ve yatırımların toplamı, çeyreğin başında 12.1 milyar dolar değerindeyken, hisse geri alımları ve nakit akışlarının zamanlamasından dolayı çeyrek sonunda 8.4 milyar dolar oldu. Borç rakamı ise, çeyrek başındaki seviyede kalarak 10 milyar dolar olarak gerçekleşti.

    Çeyrek başında 489 milyar dolar olan şirketin bekleyen işlerinin toplam değeri, çeyrek sonunda 480 milyar dolara indi. Bu rakam, çeyrek boyunca alınan 13 milyar dolarlık net siparişi de kapsıyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow