hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk “faizsiz likit fon” Mükafat Portföy’den geliyor

    İlk “faizsiz likit fon” Mükafat Portföy’den geliyor
    expand

    Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank ve İslam Kalkınma Bankası iştiraki ICD ortaklığıyla kurulan Mükafat Portföy Yönetimi, kira sertifikalarına yatırım yaparak günlük kar payı getirisi sağlayacak ilk kısa vadeli kira sertifikası fonu için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Sermaye Piyasalarında faizsiz gecelik (O/N) yatırım aracı olarak kullanılabilecek ilk İslami Finans ürünü olma özelliğini taşıyan fon ile faiz hassasiyeti nedeniyle nemalandırılmadan hesaplarda bırakılan tasarrufların değerlendirilmesi mümkün olacak.

    Mükafat Portföy Genel Müdürü Kağan Candan, yeni ürünün aynı gün nakde dönüşme kolaylığı ile Türkiye’de mevcut en kısa vadeli ve en likit İslami Finans ürünü olduğunu belirterek, bu ürünün, faizsiz finans alanında eksikliği hissedilen likiditenin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

    Mükafat Portföy Kısa Vadeli Kira Sertifikası Fonu (MPF) unvanıyla işlem görecek fon, 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Türkiye’deki tüm banka ve aracı kurum şubelerinden, Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) üzerinden alınıp satılabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow