hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meal Box'a yapılan yatırım 3.6 milyon dolara ulaştı

    Meal Boxa yapılan yatırım 3.6 milyon dolara ulaştı
    expand

    Türkiye'nin ilk ve tek gurme ev yemekleri zinciri olan Meal Box'ın, Haziran 2015'te Aslanoba Capital'le yaptığı son yatırım turu ile birlikte kurulduğu günden bu yana aldığı toplam yatırım tutarı 3.6 milyon dolara ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birinci yılında 20 şubeye ulaşan, hızla büyüme ve gelişme gösteren Meal Box, aldığı franchising teklifleri ve yeni yatırımlarla dikkat çekiyor.

    Türkiye'nin food-tech alanında öne çıkan girişimlerinden Meal Box, hızlı büyümesini yeni yatırımlarla sürdürüyor.

    Meal Box, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin önde gelen melek yatırımcılarından Hasan Aslanoba'dan yeni yatırımını aldı.

    2 dev şirket 5G için güçlerini birleştirdi

    Şirketin halen melek yatırımcısı konumunda olan Hasan Aslanoba'dan gelen yeni yatırım ile Meal Box'ın aldığı yatırım tutarı toplam 3.6 milyon dolara ulaştı.

    Yeni yatırım; özellikle franchising şube ağının büyütülmesi, büyüyen şirketlerin ihtiyaçlarını daha iyi yönetecek şekilde ekibin genişletilmesi ve yeni marka lansmanları için kullanılacak.

    Meal Box Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murat Demirhan, "Meal Box ile Türkiye'nin ilk ve tek gurme ev yemekleri zincirini kurduk. İlk kez bizim uyguladığımız ve Türkiye'de tek olan bu iş modeliyle kısa zamanda food-tech alanında dikkat çektik ve Türkiye'nin en önemli yatırım gruplarının ilgisini çektik" dedi.

    Meal Box'ın özgün ve yaratıcı iş modelini anlatan Demirhan, "Bizim sistemimizde franchise şubeler yemek pişirmiyor. Yemekler merkezi mutfaktan deneyimli şeflerin elinde çıkıyor. Şubelere günlük olarak ulaştırılıyor. Kurduğumuz şube ağı ve moto-kuryeleri üzerinden siparişleri sıcak ve 30 dakika içinde adrese teslim ediyoruz. Meal Box olarak müşteri vaadini; her gün her şubesinden 60 farklı ev yemeğini, 30 dakika içinde sıcak şekilde ve özel - ödüllü sunumuyla müşterilerinin kapısına getirmek olarak tanımlıyoruz" diye konuştu.

    İlk 30 açılış için franchising bedeli almıyor

    Meal Box şubelerinde tercih edilen düşük kira ve personel giderleri operasyonel maliyetlerin azalmasını sağlıyor.

    Toplam yatırım tutarlarının oldukça makul olması ve ilk 30 açılış için franchising bedeli almaması nedeniyle yoğun şekilde başvuru alan Meal Box, yıl sonuna kadar 41 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow