hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Microsoft, LinkedIn'i satın aldı

    Microsoft, LinkedIni satın aldı
    expand

    ABD'li yazılım şirketi Microsoft , şu ana kadarki en büyük tutarlı satın alma kararını alarak LinkedIn'i 26.2 milyar dolar nakit karşılığı satın almak için anlaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 433 milyon kullanıcı bulunan LinkedIn, Microsoft'un bulut iş yeri hizmetleri biriminin bir parçası olacak.

    LinkedIn hissesi başına 196 dolara karşılık gelen satın alma fiyatı Microsoft'un hisseleri bir önceki seans kapanışına göre yüzde 49.5 primli fiyattan satın aldığını gösteriyor.

    LinkedIn tarafından yapılan açıklamaya göre Microsoft LinkedIn'in kullanıcılardan aldığı ücretlerin artırılmasını, hem kişisel hem de kurumsal abone sayısının yanı sıra hedefli reklamları gelirlerinin de artırılmasını hedefliyor.

    Şirketlerin yaptığı açıklamaya göre satın almanın bu yıl içinde tamamlanması amaçlanıyor.
    Trafiğe 107 bin araç daha katıldı
    Anlaşmanın açıklanmasının ardından LinkedIn hisseleri New York borsasında yüzde 48 sıçrayarak 194 dolara yükselirken, Microsoft hisseleri yüzde 4 düşüş kaydetti.

    Microsoft'un ödeyeceği yüksek primli fiyata rağmen LinkedIn'in hisseleri geçen yıl gördüğü 270 dolardaki zirve fiyatın çok altında işlem görüyor. Şirketin hisseleri bu yılın başlarında reklam gelirlerindeki yavaşlama nedeniyle düşük kâr uyarısı yapmasının ardından keskin gerilemişti.

    Tigress Fİnancial Partners analisti Ivan Feinseth, satın almayı, "LinkedIn öncelikle çok iyi bir şirket. Şubat ayında yaşadıkları zorluğa rağmen ayrıcalıklı bir şirket ve ayrıcalıklı bir fiyatı hak ediyor" şeklinde değerlendirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow