Rusya uçuşları yüzde 50 düştü

Rusya uçuşları yüzde 50 düştü
expand
Kaynak: DHA

Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan krizin ardından iki ülkenin havayolları THY ve Aeroflot'un seferlerinde ve yolcu sayısında yüzde 50 azalma olduğu belirtildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Türkiye ile Rusya arasında tarifeli uçak seferleri düzenleyen turizm şirketi yetkililerinden SKY Turizm Genel Müdür yardımcısı Faruk Yılmaz, Atatürk Havalimanı'nda DHA muhabirine verdiği bilgide şunları söyledi:

"Doluluk oranlarında 24 Kasım uçak düşürülmesi olayından sonra büyük düşüş yaşandı. Yolcu ve sefer sayılarında yüzde 50'ye yakın düşüş var. THY günlük Moskova'ya karşılıklı olarak haftada 4 sefer yaparken bunu 3 sefere düştü. Rusya'da diğer noktalara yaptığı seferleri ise sürdürüyor.

Aeroflot Havayolları ise günlük 4 olan sefer sayısını 2'ye düşürdü. Moskova-Ankara seferlerini ise durdurdu. Günlük olarak Aeroflot'un yaptığı Moskova-Antalya uçuşları da bire düşürüldü."

Halen İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Moskova'ya Türk Hava Yolları hafta da 21 sefer, Rus Aeroflot Havayolları 14 sefer, Pegasus Havayolları da İstanbul Sabiha Gökçen'den haftada 7 sefer düzenliyor. THY Moskova'nın haricinde Ekatarinburg, Kazan, Rostov, San Petersburg,Ufa, Krasnador, Novasıbırsk ve Astrahan'a uçuyor. Pegasus'un diğer uçuş noktaları ise Krasnador ve Yekaterenburg.
Trafik sigorta acenteleri de dertli: "Bize olan güven yok oldu"
THY yaz sezonunda artışa gidiyor

Faruk Yılmaz, THY'nin yaz sezonunda uçuşlarını arttırmayı planladığını belirterek, "Buna göre THY Moskova- İstanbul seferlerini karşılıklı olarak 21 den 28 'e çıkarmayı planlarken, Antalya-Moskova- Antalya uçuşlarını ise 2 sefer yapmayı planladığı bilgisini aldık. Aeroflot'un sefer sayısında ise bir değişiklik yok" dedi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow