hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sur'da "acele kamulaştırma" kararı

    Surda acele kamulaştırma kararı
    expand

    Diyarbakır-Sur'da operasyonların tamamlanmasının ardından, terör sebebiyle oluşan ağır hasarın nasıl giderileceği tartışılıyordu. Hala 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede 6 bin 300 parsel için "acele kamulaştırma" kararı alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sur'da eve roket isabet etti

    Diyarbakır Sur'un son hali

    Sur'da 2.Aralık'ta başlatılan sokağa çıkma yasağının uygulandığı 6 mahallede çatışmalar ve operasyon sonrası oluşan ağır hasarın ardından, Sur'un bundan sonra ne olacağı tartışılıyordu. Konuya son noktayı Bakanlar Kurulu koydu. 

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Sur İlçesi'nin yüzde 60'na denk gelen, 15 mahallede toplam 368 adadaki 6 bin 300 parselin "acele kamulaştırılması"na karar verildi.

    Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararından şöyle denildi:

    "Diyarbakır İli Sur İlçesi'nde ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması, adı geçen bakanlığın 16.03.2016 tarihli ve 2988 sayılı yazısı üzerine 2942 sayılı kamulaştırma kanunun 27'nci maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 21.03.2016 tarihinde kararlaştırılmıştır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'ın Sur İlçesi nasıl normale dönecek?

    UNESCO Uluslararası Kültür Mirası Listesi'nde de yer alan tarihi Sur İlçesi'nde, kamulaştırılacak parseller üzerinde Sur Belediye binası, bazı oteller, Cemil Paşa Konağı gibi binaların da bulunduğu belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow