hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6 bin 417 taşeron işçisi kadroya alındı

    6 bin 417 taşeron işçisi kadroya alındı
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan 6,417 işçinin kadroya alınmasına karar verdiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki toplantıda konuşan Davutoğlu, taşeron işçi uygulamasına son vereceklerini, bu konuda çalışmaların halen devam ettiğini belirterek, asıl işte çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda bir tasnif yapacaklarını ve müjdeyi seçimden sonra vereceklerini kaydetti.

    Davutoğlu'ndan "Taksim" açıklaması

    Genel seçim 7 Haziran'da gerçekleştirilecek.

    "Kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz. Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilerin asıl işi yapanlar olduğuna karar verdik ve onlara kadro vermeyi kararlaştırdık" diyen Davutoğlu, "Yardımcı iş sektörlerinde bu tasnifi tek tek yapacağız ve asıl işi yapan tüm taşeron işçilere kadro verilmesi konusundaki müjdeyi seçimden sonra vereceğiz" diye konuştu.

    TBMM'den geçerek yasalaşan İş Güvenliği Yasası'nın uygulanmasında en ufak bir tavize izin vermeyeceklerini de kaydeden Davutoğlu, işçilerin güvenli ortamda çalışmaları için gerekli her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti.

    Ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken 40 yer

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow