hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Benzin ve motorin fiyatlarında bir indirim daha

    Benzin ve motorin fiyatlarında bir indirim daha
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dolar/TL kurunda yaşanan gerileme akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son günlerde üst üste gelen benzin ve motorin fiyatlarındaki indirimlere bu sabah bir yenisi daha eklendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hem dolar/TL kurunun hem de petrol fiyatının 50 dolar seviyelerine kadar gerilemesinin etkisiyle gelen indirimler devam ediyor. 26 Nisan'dan bu yana son bir hafta içerisinde benzin fiyatlarında üçüncü kez indirim müjdesi geldi. Fiyatlarda son olarak 2 Mayıs Salı günü indirime gidilmişti.

    Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası(PÜİS) sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 8 kuruş  ve motorin fiyatlarında 10 kuruş indirim beklendiği bildirildi. PÜİS'ten yapılan açıklama şöyle; 

    "Benzin ve motorinde indirim bekleniyor: Rafineri çıkış fiyatlarında değişiklik beklendiği için 5 Mayıs 2017 tarihinden geçerli olmak üzere benzinin pompa satış fiyatında 8 kuruş, motorinin pompa satış fiyatında ise 10 kuruş indirim beklenmektedir."

    İşte yeni benzin fiyatları

    İndirimin ardından benzinin litre fiyatının İstanbul'da 5,04 liraya,  Ankara'da 5,09 liradan, İzmir'de ise 5,07 liradan satılmas bekleniyor.  Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow