hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgazı ucuzlatacak hamle!

    Doğalgazı ucuzlatacak hamle
    expand
    KAYNAKAA

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz dağıtım şirketlerinin pahalı tedarikçiden gaz alıp, vatandaşlara pahalı gaz satılmasına engel olmak için harekete geçti. Bundan böyle şirketler tüm doğalgaz ihtiyacını BOTAŞ'tan daha ucuz rakamlarla karşılayabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu gereği doğalgaz dağıtım şirketlerinin ihtiyaçlarının en fazla yüzde 50'sini BOTAŞ'tan karşılayabildiği belirtildi.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kurulun tüketicilerin daha ucuza doğalgaz temin etmesini sağlayacak bir karara imza attıklarını ifade ederek, artık 69 doğalgaz dağıtım şirketinin tüm gaz ihtiyacını BOTAŞ üzerinden karşılayabileceğini bildirdi.

    Bazı şirketlerin, geri kalan kısmı pahalı şekilde tedarik ederek bunu tüketiciye yansıttığını tespit ettiklerini ve vakit kaybetmeden gerekli adımı attıklarını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:
    Bir dönem yok satıyordu, şimdi o otomobillere ilgi azaldı
    "Kanun'dan aldığımız yetki ile önemli bir karar aldık. Dağıtım şirketleri için en ucuz kaynak gazını temin etmenin yolunu açtık. Dağıtım şirketleri artık ihtiyaçlarının yüzde 50'sini değil, tamamını yani yüzde 100'ünü
    BOTAŞ'tan temin edebilecek.

    Aldığımız kararın ardından pahalı gaz tedarik etmenin bir bahanesi kalmadı. Ancak EPDK'nın işi burada bitmiyor. Dağıtım şirketlerinin BOTAŞ'a vaktinde başvurup ucuz doğalgaz temin etmesi ve vatandaşımıza da en ucuz doğalgazı satmasını takip edeceğiz. BOTAŞ'tan ucuz doğalgaz almak varken pahalı gaz tedarik edip vatandaşa pahalı doğalgaz satılmasının önüne geçeceğiz."
    Online alışverişte kritik saatler!
    Yılmaz, kararla hem tüketicinin hem de dağıtım şirketlerinin karlı çıkacağını vurgulayarak, kurum olarak tüketicilerin her zaman öncelikli olduğunu ifade etti.

    Dağıtım şirketlerine de önemli görevlerin düştüğünü ifade eden Yılmaz, "Dağıtım şirketlerine BOTAŞ'tan daha ucuzu gaz almak varken pahalı tedarikçilere yönelmemeleri gerektiğini vurguladık. BOTAŞ'tan yapılacak alımlar ile ilgili başvurularda gerekli özeni göstermeleri gerekiyor" değerlendirmesinde
    bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow