hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dövizciler "1 dolar" stokluyor

    Dövizciler 1 dolar stokluyor
    expand

    Düğün mevsiminin başlamasına kısa bir süre kala dövizciler "1 dolar" stoklarını hazırladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk lirası bazında en düşük kağıt parasının 5 lirası olması düğün yapacak vatandaşları bahşiş masrafları ve gösteriş masraflarının karşılanması için miktarı daha az olan 1 dolara yöneltiyor.

    Düğün mevsimine az bir süre kala 1 dolarları stoklayan dövizciler, sattıkları dövizleri düğün mevsiminden sonra geri aldıklarını söyledi.

    1 dolarların düğün mevsiminde hemen tükendiğini belirten döviz bürosu satış temsilcisi Fatih Sultan Kutlu, şunları söyledi:
    Bankalar daha fazla kredi kullandırabilecek
    "Yaz aylarının başlamasıyla birlikte düğün yapacak vatandaşlar dağıtacakları para zarflarının içerisine koymak ve para serpiştirmek için ucuz kağıt para ihtiyacı duyuyor. 1 doların 5 Türk lirasından daha düşük miktarda olmasından dolayı düğün yapacak vatandaşlar bu 1 dolarlara yöneliyor.

    Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte piyasadaki 1 dolarları elimizden geldiğince ayarlamaya çalıştık. Stoklarımızda yeterince 1 dolar bulunduruyoruz. Düğün yapacak vatandaşlar bütçelerine göre bu dolarlara rağbet gösteriyor.
    BDDK'dan dolandırıcılık uyarısı
    Genelde 20-30 tane 1 dolar alıyorlar. Bu 1 doları düğünde takı takmak, bahşiş vermek, gelin ve damadın üzerine serpmek için gösteriş amacıyla kullanıyorlar. Düğün sezonun kapanışında ise vermiş olduğumuz bütün 1 dolarlar tekrar kasalarımıza geliyor.

    Düğün sahiplerinin aldığı bu 1 dolarları düğünlerde alan vatandaşlar getirip tekrardan Türk lirası ile değiştiriyor. Şu anda 1 dolar 2 lira 90 kuruştan satılıyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow