hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Düğün mevsimi piyasaları hareketlendirecek"

    Düğün mevsimi piyasaları hareketlendirecek
    expand

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün sezonu ile birlikte piyasaların hareketleneceğini belirterek, bu sezonda 600 bin genç çiftin evleneceğini ve bu çiftlerin toplam 15 milyar lira harcama yapmalarının beklendiğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Palandöken, yazılı açıklamasında yaz aylarının Türkiye'nin hareketli ayları olduğunu kaydederek, tarladan kalkan mahsul ve yurt dışında yaşayan vatandaşların tatillerini Türkiye'de geçirmeleri ile birlikte düğün sayısının da hızla arttığını kaydetti.

    Düğünlerin birçok sektörde canlanma sağladığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

    En iyi 10 Javier Bardem filmi

    "Düğün sektörü, mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan matbaacıya, düğün salonundan kuaförüne, çeyizciden tekstilciye, pastacısından şekercisine, çiçekçisinden taksicisine, emlakçısından inşaatçısına kadar 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkar ile işletmeyi yakından ilgilendiriyor.

    2014 yılında 599 bin 704 çift evlendi, bu yıl da 600 bin gencin evlenmesi bekleniyor. Bu çiftlerin toplam 15 milyar lira harcama yapmaları bekleniyor."

    Palandöken, özel indirimler, kampanyalar düzenleyen esnaf ve sanatkarların genç çiftlerin mutluluğuna katkıda bulunmak için hazırlıklarını yaptıklarını ifade etti.

    Düğün sezonuna denk gelen Ramazan ayında kurulacak iftar sofralarıyla düğün salonlarının da hareketleneceğini anlatan Palandöken, "Haziran ayına denk gelen Ramazan ayı nedeniyle düğün salonu işletmecisi esnaf merak etmesin. İftar sofralarının kurulması ile iş kaybı yaşanmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow