hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Müjde paketi" ile esnaf, çiftçi ve gençlere "faizsiz kredi"

    Müjde paketi ile esnaf, çiftçi ve gençlere faizsiz kredi
    expand
    KAYNAKAA

    Hükümetin 2016 Eylem Planı kapsamında 1 haftada hayata geçirmeyi planladığı genç girişimcilere 100 bin liraya, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ile çiftçilere sera desteği sağlanmasına yönelik 4 kararname ve 1 yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlar Kurulu'nun, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine Bağlı Bölge Birliklerine Ortak Olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkarlara kredi kullandırılmasına dair kararda değişiklik yapılması hakkındaki kararı yürürlüğe girdi.

    Buna göre, esnaf ve sanatkarların makine, ekipman ve demirbaş alımları, işleri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak.
    İşte madde madde 2016 yılı eylem planı!
    Gençlere 100 bin liraya kadar faizsiz kredi

    KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç, KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış genç girişimci esnaf ve sanatkarlarına KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek.

    Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. Bu kapsamda da kredi kullanacakların hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB'den yazı getirmeleri zorunlu olacak.

    Sera modernizasyonu için destek
    İşte asgari ücrette son durum...
    Bakanlar Kurulu'nun, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kararı da yürürlüğe girdi. Buna göre, çiftçilere sera modernizasyonu kapsamında faizsiz 100 bin liraya kadar destek verilecek.

    Bu arada, Çeyiz Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete'de yayımlandı. Katılımcının devlet katkısına hak kazanabilmesi için evlilik tarihinden önce asgari 3 yıl boyunca hesaba ödeme yapılması ve
    katılımcının 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapması gerekecek.

    Devlet katkısının hesaplanmasında evlilik tarihindeki birikim esas alınacak. Devlet katkısı ödemesi evlilik tarihindeki birikim tutarının yüzde 20'sini ve azami 5 bin lirayı geçemeyecek. Çeyiz hesabı yönetmeliği 4 ay sonra yürürlüğe girecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow