hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fitch uyardı: Türk şirketleri yüksek enflasyon ve belirsizlikle karşı karşıya

    Fitch uyardı: Türk şirketleri yüksek enflasyon ve belirsizlikle karşı karşıya
    expand

    Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk şirketlerinin 2016'da nispeten zayıf ekonomik büyüme, yüksek enflasyon ve belirsizlikle karşı karşıya olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fitch tarafından Türk şirketlerine yönelik bugün yayımlanan raporda, söz konusu faktörlerin yakın dönemde şirketlerin finansal esnekliği üzerinde temel riskleri oluşturduğu belirtildi.

    Raporda şirketlerin borçluluk oranlarının 2015'te düştüğü, ancak 2016 ve 2017'de daha zayıf ekonomik koşullar nedeniyle şirketlerin mevcut kredi notunu devam ettirmelerinin zorlaşabileceği belirtildi.
    Temmuzda Rus turist sayısı yüzde 93 azaldı
    Türk şirketlerinin kredi profillerinin TL'deki hızlı değer kaybına karşı hassas olduğu ve Temmuz'daki darbe girişimi ardından TL'de görülen değer kaybının terse döndüğü belirtilen raporda, kurun 2015'te yüzde 20, Haziran 2016'da ise yıllık bazda yüzde 7 değer kaybettiği ifade edildi.

    Raporda yabancı para biriminden borcuna karşılık TL kazancı olan ve finansal risklerini korumaya almayan şirketler için bu durumun kaldıraç oranlarının artmasına neden olabileceği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow