Katar'la doğalgazda anlaşıldı

Katarla doğalgazda anlaşıldı
expand
KAYNAKCNN TÜRK

Katar petrol şirketiyle BOTAŞ arasında sıvılaştırılmış doğalgaz alımına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı. İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ile Türkiye arasında vizelerin kaldırıldığını da açıkladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Resmi ziyaret için Katar'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ise heyetler arası görüşmeye geçildi.

Katar petrol şirketiyle BOTAŞ arasında sıvılaştırılmış doğalgaz alımına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.
Gazprom: Rusya Türk Akımı'nı askıya alabilir
CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, bundan sonraki adım, nihai anlaşma için heyetlerarası görüşmelerin yapılması...
Erzurumlulardan Rusya yorumu: ''Tezek yakarız''
İki ülkenin Türkiye'ye ithal edilmesi konusunda uzlaştığı sıvı gaz miktarı ise henüz açıklanmadı. Türkiye daha önce de Katar'dan sıvılaştırılmış doğalgaz alımı yapmış, 2014 yılında bu miktar 0.81 milyon ton olmuştu.
Erdoğan: ''Putin'in beyanları hep cesurluğum üzerinedir''



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da yarınki Azerbaycan ziyaretinde Rus doğalgazının payının azaltılması yönündeki kaynak çeşitlendirmeyi ele alması bekleniyor. Zira Türkiye doğalgaz ihtiyacının yarıdan fazlasını Rusya'dan ithal ederek karşılıyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow