hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soğuk hava erik fiyatlarını artıracak

    Soğuk hava erik fiyatlarını artıracak
    expand

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde papaz eriği hasadına başladıklarını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, "Soğuk havada erik hasar gördü. Fiyatlar yakında yükselecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılda yaklaşık bin 100 ton erik üretimi yapılan İncirliova'da sert geçen kış doluyla birlikte ürün fiyatlarını olumsuz etkiledi.

    450 dekar arazide 360 çiftçinin üretim yaptığına değinen İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, fiyatların yüksek olmasını ürünün az olmasına bağlayarak, "Sezonumuzun ilk erik hasadına başladık inşallah bereketli olur ve çiftçimizin yüzü güler. Ancak don ve dolu mahsule büyük zarar verdi. Bu nedenle erikte çok hasarımız var. Erik bu sezon az bulunacağı için çok pahalı olabilir. Şu anda bile 6 lira ile 10 lira arasında değişiyor" diye konuştu.

    Kaykı, tarım sigortalarının da doluda yaşanan zararı karşılamadığını dile getirdi.

    Devletten destek bekliyorlar

    Girdi fiyatlarının çok yüksek olmasından yakınan erik üreticisi Bekir Korkut ise, "Görünürde masrafı az ama gerçekte öyle değil. Yaz ve kış aylarında bakım yapılıyor. Maliyetlerin düşürülmesini arzu ediyoruz. Mazot fiyatlarına yetişmek mümkün değil. Kış gübresinin torbası 80 lira. Eriğin bakımını yapmasak bu şekilde olmaz. Şu andaki eriği 2004 yılında İstanbul'da 6-7 liraya satıyordum. O zaman gübre 20 liraydı şimdi gübre oldu 80 lira ama erikteki fiyat aynı duruyor. Hasat çoğaldığı zaman eriğin fiyatı 3 liraya kadar düşecek ve üretici nasıl para kazanacak? İstanbul'a ürünlerimizde yolluyoruz. Paketlenmiş olanlar büyük marketlerde satılıyor" dedi.

    Zeybekci'den patates fiyatlarıyla ilgili açıklama!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow