hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şu sıralar ne almalı: Sıfır araç mı, 2. el mi?

    Şu sıralar ne almalı: Sıfır araç mı, 2. el mi
    expand
    KAYNAKAA

    Sıfır araçlarda yapılan kampanyalardan dolayı ikinci elde bir durağanlık yaşanıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, "Yaza doğru araba fiyatları yükselir. Sıfır araç alma planı olan vatandaşların şimdi almaları uygun olur. Kampanyalardan yararlansınlar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu sene aralık ve ocak ayında otomobil firmaları ve bayilerinin kampanyalar yaparak uygun kredilerle müşterilerin ilgisini çektiğini belirtti.

    2015 yılındaki seçimlerin her sektörü olduğu gibi otomotiv sektörünü de etkilediğini savunan Erkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

    "Sıfır araç satışları daha iyi ancak ikinci elde bir durağanlık var. Sıfır otomobil satan bayiiler ciddi kampanyalar yapıyorlar ve bunlar kredi olarak da desteklenen kampanyalar ama maalesef ikinci el otomobilde bir kampanya yapma şansımız yok.
    Asgari ücret 1300 TL olunca Asgari Geçim İndirimi de zamlandı
    Bugün sıfır otomobilin kredileri otomobil markaları tarafından destekleniyor ama ikinci elde böyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca yıl sonu olduğu için amortisman düşüyor. Bunun yanı sıra sıfır otomobil almanın vergisel avantajı da değerlendiriliyor. Dolayısıyla sıfır araç satışları daha iyi, ikinci elde bir durağanlık var."

    "Sıfır arabalar yıl sonu daha uygun oluyor"

    Her yıl sonunda olduğu gibi bu yıl da sıfır araçlarda çeşitli kampanyalar düzenlendiğini anımsatan Erkoç, "Sıfır arabalar yıl sonu kampanyalarından dolayı uygun oluyor. Yaza doğru araba fiyatları yükselir. Sıfır araç alma planı olan vatandaşların şimdi almaları uygun olur. Kampanyalardan yararlansınlar" diye konuştu.

    Erkoç, 1 Kasım seçimlerinden sonra oluşan istikrar ortamı nedeniyle satışların arttığını, ancak oluşan olumlu havanın Rusya krizi ile etkisini kaybettiğini ileri sürdü.

    2016 Eylem Planında yer alan tedbirlerin bir bir hayata geçmesiyle ekonominin tekrar canlanacağını vurgulayan Erkoç, "Ekonomide düzelme, piyasalarda canlanma olacağını bekliyor ve umut ediyoruz. Ekonomide canlanma, tüketici güvenindeki artış da sektör olarak bize de olumlu yansıyacaktır" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow