hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taşeron işçiye kadro müjdesi

    Taşeron işçiye kadro müjdesi
    expand
    KAYNAKCNN TÜRK

    Taşeron işçilere kadro müjdesi geldi. Bakanlar Kurulu kararını AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İster asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Davutoğlu, "Asıl işlerde çalışan taşeron işçilerini kamuya alacağımızı açıklamıştık, bu çalışmaları tamamladık, bu kişileri kamuya alacağız. Bu kişiler aynı yerde çalışmaya devam edecekler" diye konuştu.

    AKP 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde yeniden iktidara gelmesi durumunda, kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınacağını vaat etmişti.

    Davutoğlu şöyle devam etti:
    Taşeron işçilere kadro kimleri kapsıyor?
    "Yardımcı işlerde çalışanları da kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak.

    1 Kasım 2015'ten önce kamuda alt işlerde çalışmış kişiler bu haklardan yararlanacaklar. Belediyelerde çalışanlar, mahalli idare bünyesindeki alt şirketlerde istihdam edilmeye devam edilecekler. "

    Bugün Meclis'e sevk ettikleri yasalarla 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi AKP olarak vaatlerinin tamamını, reformlarınsa yüzde 65'ini hayata geçirdiklerini vurgulayan Davutoğlu, yakın zamanda Parlamento'ya getirecekleri yasalar konusunda da şunları söyledi:

    "Siyasi etik, siyasette şeffaflık yasalarının yanısıra Cemevlerinin statüsünü düzenleyen tasarı da yakın zamanda Meclis'e gelecektir.. AB ile vize serbestisi için şart koşulan 72 düzenlemeden geriye kalan 35'ini de 4 Mayıs tarihine kadar tamamlamamız gerekiyor. Bu konuda muhalefet partilerini de desteğe davet ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow