hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Turizm için ek tedbirlerimiz olacak"

    Turizm için ek tedbirlerimiz olacak
    expand

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl için turizm sektörüne yönelik ek tedbir olacağını çalışmaların devam ettiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeybekci, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci'yi kabulünde yaptığı açıklamada, "Turizm sektörüne yönelik bu yıl için ek tedbirlerimiz olacak, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

    Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Nisan'da yüzde 28.07 gerileyerek son 17 yılın en büyük düşüşünü kaydederken; dört aylık düşüş ise yüzde 17 oldu. Rus turistteki düşüş ise Nisan'da yüzde 80'e, ilk dört ayda da yüzde 68'e ulaştı.

    Ekonomistler, turizm gelirlerinde bu yıl 8 milyar dolar kayıp yaşanabileceğini öngörüyor.

    "Faiz bu ülkede düşecektir" diyen Zeybekci kamu borçlanmasına ilişkin verilerin faiz politikalarını desteklediğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde faizle ilgili pozitif beklentilerimiz ve desteğimiz de bu yönde devam edecek" dedi.
    İstanbul Vezneciler'de polise bombalı saldırı
    Faiz adımlarında dönüm noktasının gerçekleştiğini belirten Zeybekci, "(Faiz indirimlerinin) yansımasını gerek tüketici gerekse konut kredilerinde, gerek ticari yatırım kredilerinde her birinde artık bu günden hatta önümüzdeki aydan itibaren daha etkin şekilde görmeye başlayacağız" dedi.

    TCMB Murat Çetinkaya başkanlığındaki ikinci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz koridorunun üst bandında gerçekleştirdiği ve ölçülü olarak nitelendirdiği indirimlere Mayıs ayında da 50 baz puanla devam etti.

    TCMB'nin bu yıl faiz koridorunun üst bandında gerçekleştirdiği toplam 125 baz puanlık indirim sonrası politika faizi yüzde 7.5, koridorun alt bandı yüzde 7.25, koridorunun üst bandını ise yüzde 9.50 seviyesinde bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow