hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ülker'den 5 milyar TL'lik yatırım hamlesi

    Ülkerden 5 milyar TLlik yatırım hamlesi
    expand

    Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye’de 5 yılda 5 milyar lira yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Ülker, Türkiye'nin, pladis'in çikolata üssü olarak tüm dünyaya çikolata göndereceğini de söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözde Akgüngör Pamuk / Cnnturk.com / Londra

    McVities, Godiva ve Ülker markalarını pladis çatısı altında birleştiren Yıldız Holding, uluslararası pazarda büyümek için Türkiye'deki yatırımlarını arttırıyor. Gazetecilere yeni yatırım planlarını Londra'da duyuran Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker pladis’in büyümesinin ana üssünün Türkiye olacağını söyledi. 

    Ülker, yıl sonuna kadar 5 bin işçi alacaklarını ve Gebze’de büyük bir Ar-Ge merkezi kuracakları müjdesini de verdi. Ülker, "pladis, yılsonuna kadar yüzde 15’lik büyüme hedefini tutturacak. Pazarın üzerinde büyümeyi sürdürüyor. Bu büyüyen şirkete yatırım yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

    5 yılda 5 milyar TL

    İş yapış şekliyle global, ürün geliştirme ve pazarlamada ise yerel olacaklarını belirterek bu stratejinin kendilerini 2021 yılına pazarın en aktif ve en hızlı büyüyen şirketi haline getireceğine dikkat çeken Ülker, şunları söyledi: "Yıldız Holding’in Türkiye’de 51 fabrikası var, bunların 11’i pladis çatısı altında. Türkiye’deki fabrikalarımız, tüm dünyadaki pladis fabrikaları içinde kapasite, istihdam ve teknoloji bakımından en iyileri arasında yer alıyor.  2021 yılına kadar Türkiye’deki fabrikalara 5 milyar TL daha yatırım yapacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkerden 5 milyar TLlik yatırım hamlesi

    Türkiye'de üretilecek tüm dünyaya gönderilecek

    Murat Ülker, pladis’in en büyük Ar-Ge merkezinin İstanbul Gebze’de kurulacağı haberini verirken "Özellikle çikolatada üretim üssümüz Türkiye olacak. pladis’in yeni tablet çikolata ürünleri Türkiye’de üretilecek ve tüm coğrafyalara buradan gönderilecek. Çikolata satışlarımızı 2 misline çıkaracağız. Bisküvi satışlarımızı önümüzdeki yıllarda %50’den fazla artıracağız. Böylece Türk Gıda sektöründeki de en büyük yatırımı yapmış olacağız" diye konuştu. 

    Dr. Cem Karakaş: "Global arenadaki ilk lider şirket olmayı hedefliyoruz"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya bisküvi-çikolata- şekerleme pazarındaki gelişmeleri değerlendiren pladis CEO’su Dr. Cem Karakaş, globalde bu pazarın 350 milyar dolar civarında olduğunu anlattı. Çikolatanın yüzde 34 ile bu pazardan en geniş payı aldığını dile getiren Karakaş, bunu yüzde 29 pay ile bisküvi (tatlı-tuzlu) ve yüzde 20 ile şekerlemenin takip ettiğini söyledi. Sektörde iki büyük pazar olduğuna işaret eden Karakaş, şöyle devam etti: "pladis, 13 ülkedeki 36 fabrikada 1 milyon ton bisküvi, 460 bin ton çikolata ve 40 bin ton sakız-şeker üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye’de bisküvi, çikolata ve şekerleme pazarının lideri olarak bizim hedefimiz de, bu liderliğimizi uluslararası arenaya taşımak, kendi alanımızda Türkiye’den çıkan, global arenadaki ilk lider şirket olmak." 

    "Bizim işimiz hijyen, bizde FETÖ'cü yok"

    Murat Ülker, Londra'daki pladis toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Konuşmasının başında, 15 Temmuz darbe girişimine değinen Ülker, “Kalkışmanın başarısız olması en büyük kazancımız. FETÖ başaramadı ve milletçe kurulduk. Bu konuda bize önderlik eden Cumhurreisimiz'e, TBMM’ye ve başbakanımıza müteşekkiriz” dedi. Ülker, "Grubunuzda FETÖ temizliği oldu mu?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Bizim işimiz gıda. Biz çok hijyenik bir şirketiz ve her zaman bize söylenenleri yapıyoruz. Sadece işimiz bizim patronumuz olsun. Benim bile patronum işim. İş ne emrederse ben onu yaparım. İş prensiplerimiz itibarıyla zaten çok kıskancız. İstiyoruz ki, iş yerimizde sadece bizim işimiz yapılsın. Başka bir faaliyetle zaman kaybedilmesin.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkerden 5 milyar TLlik yatırım hamlesi

    Kraliyet ailesinin düğün pastalarını yapıyorlar

    Yıldız Holding'in satın aldığı United Biscuits, dünyada en çok bisküvi tüketen ülke İngiltere'nin köklü markalarından McVities aynı zamanda Kraliyet ailesinin düğün pastacısı. Marka, 1893’te Kraliçe Mary ve Kral V. George’un düğün pastasını hazırlayarak kraliyet onay mührünü aldı. 1947’de ise Prenses Elizabeth ve Prens Philip’in (şimdiki İngiltere Kraliçesi Elizabeth) düğün pastası da yine McVities tarafından hazırlandı. Pastanın boyu 2.5 metre yüksekliğindeydi. Son olarak Kraliçe Elizabeth’in torunu Galler Prensi William ve Prenses Catherine’in düğün töreni için hazırlanan çok katlı çikolatalı pastada 1.700 adet McVitie’s bisküvisi kullanılmıştı. Prens William, çocukluğundan beri en sevdiği bu pastayı, düğün töreni için özel olarak sipariş etmiş, pasta kraliyet mutfağının özel reçetesine göre hazırlanmıştı. Pastanın tasarımı, Kraliçe Elizabeth’in 85. yaş günü pastasını da yapan United Biscuits şeflerinden Barry Colenso’ya ait.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow