Tarkan: ''Erkekliğimden utanıyorum''
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek için #Özgecaniçinsiyahgiy kampanyası başlatıldı. Kampanyaya sanatçılar destek verirken, kadınlar da işe siyah kurdele takarak gidiyor.
Haberin Devamı
/

/

Kara günlerin izini, pembe otobüs silmez! Bize sorulan ilk soru "korkmuyor musun?"olur!Tek başına yaşamaktan,tek başına dolaşmaktan,kadın başına çocuk büyütmekten? Hayır korkmuyorum! Pek çok erkek yüzüne geçecek tırnak izinden utanana kadar korkmayı reddediyorum. #özgecanarslan
Haberin Devamı
/

Yazar Elif Şafak, da bugün siyah giyilmesine destek verirken "Renklerden siyah, duygulardan İsyan" diye yazdı.
/

Oyuncu Aslıhan Güner de Tweet’inde ’#ozgecanaslan ve tüm kadınlarımız için bugün siyah’ oyuncu Salih Bademci "Bugün Özgecan be Milyonlarca kadın için siyah giyin!" çağrısı yaptı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Bugün ben de siyah giyindim.. Özgecan Aslan için yastayım.. Bu ülkede kadına yönelik şiddet ve cinayetlere tanık oldukça içim yanıyor ve erkekliğimden utanıyorum.. Kadına şiddet Türkiye'nin en büyük ayıbı ve utancıdır ve Türkiye bu lekeden ancak Hukuk'la kurtulur.. Buradan hükümete ve yetkililere sesleniyorum.. Kadınlarımızın şiddet görmesine, öldürülmesine daha fazla göz yummayın. Ciddi cezalarla, yasalarla bunun önüne geçin artık.. Ne bekliyorsunuz? Daha fazla kadının öldürülmesini mi?
/

Gazeteci Metin Uca ise, "Sessiz derin siyah bir yastayım. Bugün sözcükle anlatacağım birşeyim yok. Sadece Özgecan’ı anacağım" diye yazdı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Elbette bugun siyahlara bürünücez. Ama “cok acı çekmiştir kızım, keske kurşunla oldurselerdi” diyen bir ana icin artık butun renkler siyah zaten..Onun icin sadece Ozgecan’ı degil; siddet ve tecavüzle yitirdigimiz butun kadınlarımizi unutmamalı..Unutturmamalı...
/

Ben siyah giyiyorum.. Adalete inancim yok .. Lakin #OzgecanAslan ‘in annesine duam ve kalbinde ki derin üzüntüyü paylaşarak,giyecegim.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Özgecan için siyah giyineceğim. Sadece kadınlar değil bütün erkeklerinde siyah giyinip bu utanç verici olay karşısında tepkisini göstermesi gerekiyor.
/

Kadınlar #ozgecan için siyah giyiyor. Erkekleri de aramızda görmek isteriz.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Tamam siyah da giyelim de, eeee…Sonra? Bu devran değişmeli! Yasayla, hakla, hukukla!