hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadının çekiciliğini omurgası belirliyor

    Kadının çekiciliğini omurgası belirliyor
    expand

    300 erkek incelendi ve erkeklere en çekici gelen kadın tipi belirlendi. Bilkent Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma İngiliz gazetesi Daily Mail'de yayınlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    300 erkeğin tercihleri incelenerek yapılan incelemelerde omurgası 45 derecelik açıya sahip olanların erkeklere daha çekici geldiği açıklandı.

    Uzmanlar bu algının avcı-toplayıcı olan ilk atalarımıza dayandığını düşünüyor. Omurgadaki bu tür bir açının özellikle hamilelikte avantaj sağladığı ve evrimin bu şekilde yön vermesiyle tüm dünyada bu açıya sahip kadınların daha çekici kabul edildiği belirtildi.

    Bilim adamları geniş kalçaların omurgada eğriliğe neden olduğunu söylerken geniş kalçalardan ziyade omurgadaki eğimin daha çekici kabul edildiğini ekliyor.

    En ideal kıvrımın omurgada 45 derecelik açı olduğu ve Jennifer Lopez'in bu tür bir kıvrıma sahip olduğu için seksi kabul edildiği belirtildi.

    Kadının çekiciliğini omurgası belirliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzmanlardan Dr David Lewis avcı-toplayıcı toplumlarda geniş kalçalı kadınların avantajını şu şekilde açıklıyor:

    "Vücutlarının arka tarafında bulunan kütle hamilelik esnasında bu kadınların denge kurmasını kolaylaştırıyordu. Bu kütle olmadığında büyüyen karınla birlikte kalçalara fazla yük binecek, dolayısıyla kaslarda yorgunluk ve sakatlanmalar görülecekti. Bu nedenle omurgasında eğim olan kadınlar hamileliklerini daha kolay geçirecek ve hamilelikler sonrasında omurga hasarından korunmuş olacaktı" 

    Dr Lewis kıvrımlı bir omurgaya sahip kadınların erkeklere çekici gelmesinin de bu evrimsel avantajdan kaynaklandığı ekledi.

    Dünyanın ilk trans misafirhanesi İstanbul'da açıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow