hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple Google'ı sallamaya hazırlanıyor!

    Apple Googleı sallamaya hazırlanıyor
    expand

    Apple'ın bir arama motoru üzerinde çalıştığına dair iddialar yükses sesle dile getiriliyor. Firmanın internette keşfedilen bir iş ilanı, "milyonlarca kullanıcıyı destekleyecek bir arama platformu"ndan bahsediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple, yeni bir arama motoru inşa ediyor olsa bile karşısına Google'ı alma ihtimali düşük. Firma bunun yerine arama işlevini Siri, Spotlight ve Safari gibi uygulamalarına entegre etmeyi düşünebilir; en azından ilk aşamada. Apple, mobil platformunu Google uygulamalarının egemenliğinden kurtarmış olsa da, kendi hizmetlerini güçlendirerek uzun dönemde Google'a rakip olabilir. Bunun iyi bir örneği olarak Firefox'un varsayılan tarayıcı olarak Google yerine Yahoo'ya geçiş yapması gösterilebilir. Bu değişiklik, Google'ın arama pazar paylarında küçük de olsa sert bir düşüşe yol açmış, Yahoo'da bu düşüş kadar yükseliş kaydetmişti.

    Yine de şu an itibariyle Apple Search konusunda fikir yürütmekten fazlasını yapamıyoruz. Piyasada 1 milyardan fazla cihazı olan Apple, varsayılan olarak sunacağı bir arama motoruyla Google'ın ve diğer rakiplerinin canını çok sıkabileceği gibi firma, sadece cihaz üzerinde arama yapan işlevlerini geliştirmeyi planlıyor da olabilir.

    İşte kusursuz cep telefonu!

    Dünyanın sonuna dair 11 tutmamış kehanet

    Yaratıcılığın sınırlarını zorlayan 51 tişört!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow