hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook normale döndü

    Facebook normale döndü
    expand

    İki sosyal medya platformu, Facebook ve Instagram bu sabah saatlerinde çöktü. 1 saati aşkın erişim sorunun ardından iki platform TSİ 09.10 sularında normale döndü. Facebook sorunun bir saldırıdan kaynaklanmadığını savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal paylaşım sitesi Facebook’a ve sahibi olduğu popüler fotoğraf paylaşma platformu Instagram bu sabat 08.00 sularında dünya genelinde çöktü. Kullanıcılar web üzerinden veya mobil platformlardan bu iki siteye erişim sağlayamazken, erişim sorunu haberi hazırladığımız TSİ 08.45 sularında da sürüyordu.

    İnstagramdan ilk açıklama

    Erişim sorunun devam ettiği dakikalarda Instagram'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada sorun doğrulanırken, servis kesintisi üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

    Facebook'un açıklaması

    İşte Facebook'tan gelen resmi açıklama:

    "Bu sabah saatlerinde pek çok insan Facebook ve Instagram'a giriş yapmakta zorluk yaşadılar. Bu sorun, üçüncü şahıslar tarafından gerçekleştirilen bir saldırı sonucunda değil, üzerinde çalıştığımız bir değişikliğin yapılandırma sistemlerimizi etkilemesi sonucunda ortaya çıktı. Problemi çözmek için elimizden geldiğince hızlı hareket ettik ve her iki servisimiz de şu an %100 geri dönmüş durumda."  

    BTK: "Erişim engellemesi yok"

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) da bir açıklama yaparak, Facebook ve İnstagram'a yönelik herhangi bir erişim engelleme kararının bulunmadığını duyurdu. Açıklamada, "Facebook ve İnstagram'a erişimin mümkün olmamasının bu paylaşım sitelerinden kaynaklandığı ve kısa süre sonra bu sitelere erişim sağlandığı görülmüştür" ifadesi kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook ve Instagram çökünce tepkiler Twitter'dan geldi

    Bu tweetlerin hepsi birer efsane!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow