hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google'dan klavyeden sıkılanlara müjde!

    Googledan klavyeden sıkılanlara müjde
    expand

    Google, telefonunuzda parmağınızı kullanarak el yazısı yazmanıza izin veren yeni Handwriting Input'u ortaya çıkardı. Telefonlarda ve tabletlerde 82 dilde desteklenen uygulama, klavyeyle yazmak istemeyenlere bir alternatif sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Chip.com.tr'nin firmanın blog gönderisinde yer alan bilgilere göre derlediği habere göre Handwriting Input, el yazınızı algılamak için geniş-ölçekli dil modelleme, çok dilli OCR, geniş-ölçekli sinirsel-ağlar gibi teknolojilerden faydalanıyor. Google'a göre el yazısı işlevi, özellikle Çince gibi sanal klavyede yazması zor dillerde işe yarıyor.

    google, handwriting input, el yazısı, algılama
    Google'ın yeni giriş biçimi, bazı el yazısı tanıma araçları gibi bulut tabanlı çalışmadığından, aktif bir internet bağlantısına ihtiyaç duymuyor. Ancak daha isabetli sonuçlar isteyenlerin bulut tabanlı algılama işlevini etkinleştirmesi mümkün.

    Not: Google Handwriting'in desteklediği 82 dil arasında Türkçe de var, ancak denememizde onu indirmeyi başaramadık. Bunun nedeni, muhtemelen uygulamanın kademeli olarak dağıtılıyor olması. Yani uygulamayı şimdi yükleyemiyorsanız, birkaç gün sonra tekrar denemenizde fayda var.

    Ali Uçar anlattı, Beyaz Show hüzünlendi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow