hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaç kişi Google Chrome kullanıyor?

    Kaç kişi Google Chrome kullanıyor
    expand

    Google'ın özel bir etkinliğinde konuşan şirket yöneticisi Darin Fisher, Google Chrome tarayıcısının mobil dünyada 400 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google'ın meşhur web tarayıcısı Google Chrome görünüşe göre yeni bir rekora daha imza atmış. Şirketin Chrome Dev Summit etkinliğinde paylaşılan verilere göre Chrome mobil dünyada tam tamına 400 milyon kullanıcı sayısına ulaşmış. Açıklamayı yapan isim ise Google'ın gediklilerinden Darin Fisher.

    Haziran ayında gerçekleşen Google I/O etkinliğinde paylaşılan bilgilere göre Chrome, mobil pazarda 300 milyon kullanıcıya sahipti. Aradan 6 ay bile geçmeden, en çok tercih edilen tarayıcılardan olan Chrome kendine 100 milyon yeni kullanıcı edinmiş.

    Google Chrome'un bu süreçte bu derece sağlam bir "yeni kitleye" ulaşmasının en büyük sebebinin ise gecikme sürelerinin olabildiğince aşağı çekilmesiymiş.

    Facebook'tan size de mesaj geldi mi?

    Öte yandan Fisher, arayüz üzerinde yapılan geliştirmeler ve Android 5.0'ın getirdiği yenilikler de cabası açıklamasını yapıyor.

    Shiftdelete'in haberine göre Android 5.0 Lollipop ile birlikte iş yükünün daha çok grafik işlemciye yüklendiğinden bahseden isim, Chrome'un performans açısından bu sayede büyük ivme kazandığını da söylüyor. Pek tabii 100 milyon yeni kullanıcının henüz tam anlamıyla yaygınlaşmamış olan Lollipop'tan değil, daha çok gelen başarılı güncellemeler sebebiyle edinildiğinin altı çiziliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sadece Hindistan'da çekilebilecek 50 fotoğraf!

    20 yıl sonraki haliniz nasıl olacak?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow